e Twinning proje çalışmamız "Yaşanılabilir Gelecek, Sürdürülebilir Okul", Asena MINTIS ve Merve ATLI VIZLI hocalarımızın girişimleri ile 04.11.2021 tarihinde ulusal destek servisinden onay alarak hayata geçmiştir. Uluslararası katılıma sahip projemizde 12 ortak bulunmaktadır.
"Sürdürülebilir kalkınma" hedefleri doğrultusunda yürüteceğimiz projemizde her öğrencinin bu bilince sahip olmasını amaçlıyoruz. Daha yaşanabilir bir dünya için bugünden yaşam şeklimizi değiştirmemiz gerektiğinin farkında olarak, seçtiğimiz hedefler doğrultusunda yaparak ve yaşayarak öğrenmeler gerçekleştireceğiz. Öğrencilerin araştırma yöntem ve tekniklerini kullanarak veri toplama, bu verileri analiz etme ve sonuçlarını değerlendirip yaygınlaştırmaları hedeflenmektedir. Bu Dünya hepimizin ve bu gelecek hepimizin..
Bu proje çalışması ile;
-Öğrencilerimizde "Sürdürülebilir Kalkınma" kavramını içselleştirmek, -"Sürdürülebilir Kalkınma" hedeflerini ve içeriklerini özümsemiş, kendi hayatında uygulama çalışan bireyler haline getirmek -İstenilen hedefler doğrultusunda uygun web 2.0 araçlarını kullanmak -Grup içinde ve gruplar arasında problem çözme ve işbirliği yapma becerileri kazandırmak -Davranışlarımızın uzun vadede ne gibi sonuçları olacağını analiz edip günlük yaşam becerilerini düzenlemek -Empati kurma, toplum yararına davranış ve tutum geliştirme becerileri kazandırmak hedeflenmektedir.
Proje sonunda ise;
-Sürdürülebilir Kalkınma hedefleri doğrultusunda günlük yaşamı düzenleme becerilerin geliştirilmesi, -Problem çözme ve işbirliğine dayalı çalışma becerilerin geliştirilmesi, -Empati kurma yeteneğinin geliştirilmesi, -Çevre bilinci konusunda daha fazla farkındalık kazandırılması, -öğrencicelrimizin insan haklarına saygı, eşitlik ve adalet gibi kavramları özümsemeleri gibi sonuçlara ulaşılması beklenmektedir.
Proje kapsamında Kasım ayı faaliyetlerinde çalışılacak öğrenciler için velilerimizden "Veli İzin Belgeleri" topladık.
Proje kapsamında Kasım ayı faaliyetlerinde projede yer alacak öğrencilerimizle "İnternet Güvenliği" konulu seminer düzenledik. Burada internetin yararlı yanları yanında, rahatsız edici olabilecek risklerinden ve öğrencilerimizin kendilerini nasıl güvende tutabileceklerinden bahsettik.
Proje kapsamında projede yer alan öğretmenlerimizle gerek zoom, gerekse twinspace üzerinde çevrim içi toplantılar düzenlendi. Fikir alışverişi yapılan bu toplantılarda Aralık Ayı içinde yapılması düşünülen faaliyetler/etkinlikler ile ilgili görüşüldü. Toplantı sonrasında;
1. Enerji ve su tasarrufunun önemi dolayısıyla okullarımızda stickerlar marifeti ile farkındalık oluşturma,
2. Projede yer alan öğrencielrimizin etkin rol alabilmeleri ve korunması amacıyla Web 2.0 araçlarından ve emojilerden yararlanarak avatarlar oluşturulması ve bunların enerji timleri olarak twinspacede paylaşılması,
3. Projede yer alan öğrencilerin proje içeriğine dikkat çekmek için sınıflarda bilgilendirme sunumları yapmaları
4. Enerji Timlerimizde yer alan öğrencilerimiz tarafından projemize ait logo ve posterler tasarlanması ve anketler ile proje logomuz ve posterimizin seçilmesi,
5. Projemize ait sosyal medya hesapları açılması kararlaştırıldı.
Aralık ayı faaliyetlerinde yapılan logo belirleme anketinde Salih ÇERMİK hocamızın Enerji Timinin tasarlamış olduğu logo 1. olarak proje logomuz olarak belirlemnmiştir. Hocamıza ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz.
Kabaceviz Yenimahalle Ortaokulu Enerji Timinin tasarladığı posterler görevli öğrencilerimiz arasında oylanmış ve anket yarışması için 1. poster seçilerek gönderilmiştir.
Öğrencilerimizle tasarladığımız ve enerji verimliliği adına farkındalık yaratmasını umduğumuz stickerlarımız baskıda :)
Okul Tanıtım Filmimiz de hazır :)
Enerji Timimizin AR Emoji Stüdyosunda hazırlanan avatarları hazır, şimdi sıra yaka kartlarını hazırlamada :)
Yaka kartlarımız da hazır :)))
Şimdi sunum zamanı...
Ocak ayı etkinliklerini planladığımız çevrim içi toplantılarımız gerek zoom gerekse twinspace üzerinden sürüyor. Katılan tüm hocalarımıza teşekkür ediyoruz.
Yapılan istişare sonucunda, okul panolarımızın hazırlanması ve uygun olan paydağların okullarında "Yeşil Alan" oluşturmalarına karar verildi. O halde şimdi sıra okul proje panomuz için çalışmaya başlamakta :))
Öğrencilerimizden oluşturacağımız proje panomuz için iklim krizi ve sürdürülebilirlik ile alakalı akıllarına gelen düşünceleri bizimle paylaşmalarını istedik.
Ayrıca okulumuzdaki geri dönüşüm noktasını proje panomuzun olduğu yere taşıyarak konu ile ilgili farkındalığı artırmayı amaçladık.
Öğrencilerimizin katkılarıyla 5/A sınıfımızda herkese açık bir "Yeşil Alan Köşesi" oluşturduk.
Ara tatilde öğrencilerimizden geri dönüşüm ile ilgili çalışma yapmalarını, geri dönüştürülebilecek malzemeler toplamalarını istedik.
2. dönemin ilk online toplantısını öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle gerçekleştirdik. Gayet verimli ve keyifli geçen toplantımız sonunda öğrencilerimizin verdikleri fikirler çerçevesinde etkinliklerimize yön vermeye karar verdik.